open menu
Επικοινωνία
Ακαδημαϊκό Προσωπικό
A+
A-
Το Τμήμα έδωσε από την πρώτη στιγμή και δίνει πάντα πρωταρχική σημασία στην επιλογή των μελών ΔΕΠ εκτιμώντας συνολικά το διδακτικό, ερευνητικό και άλλο έργο τους και το κύρος τους σε διεθνές επίπεδο. Το αποτέλεσμα είναι ένα ομοιογενές και δυναμικό Τμήμα, με πλήθος ερευνητικών και αναπτυξιακών συνεργασιών και με υψηλό κύρος, σε Ελλαδικό, Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Και βεβαίως, το κύρος του Τμήματος αντανακλά ευθέως στο κύρος των αποφοίτων του.
Αντώνης Αργυρός
Πήρε το Διδακτορικό του το 1996 από το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τα ενδιαφέροντα του περιλαμβάνουν Υπολογιστική Όραση,Ρ ομποτική, Οπτική Αντίληψη της Κίνησης και του 3Δ Χώρου, Ανάπτυξη Συμπεριφορών Ρομπότ με Χρήση Οπτικής Πληροφορίας,Γ νωσιακά Συστήματα Όρασης, Οπτική Παρακολούθηση Πολλαπλών Στόχων, Πανοραμική Όραση, Δίκτυα Καμερών και Εναλλακτικούς Οπτικούς Αισθητήρες.
argyros AT csd DOT uoc DOT grΕμφάνιση email
Γιώργος Γεωργακόπουλος
Πήρε το Διδακτορικό του το 1989 από τον Τομέα Πληροφορικής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων του Εθν. Μετσ. Πολυτεχνείου Αθηνών. Τα ενδιαφέροντα του περιλαμβάνουν Θεωρία Υπολογισμού και Αλγόριθμους (ειδικότερα γράφων και γεωμετρίας) καθώς και Θεωρία Υπολογιστικής Πολυπλοκότητας.
ggeo AT csd DOT uoc DOT grΕμφάνιση email
Χρήστος - Ξενοφώντας Δημητρόπουλος
Πήρε το Διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Georgia Institute of Technology της Ατλάντα, ΗΠΑ, το 2006. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν Δικτυακές μετρήσεις και ανάλυση δεδομένων, Δρομολόγηση σε δίκτυα υπολογιστων, Μοντελοποίηση δικτύων και εξομοίωση μεγάλης κλίμακας, Εποπτεία δικτύων και Ασφάλεια δικτύων και προσωπικών δεδομένων *.
fontas AT tik DOT ee DOT ethz DOT chΕμφάνιση email
Μανόλης Κατεβαίνης
Πήρε το Διδακτορικό του το 1983 από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Berkeley στις Η.Π.Α. ΄Ηταν επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Stanford στις Η.Π.Α. Τα ενδιαφέροντα του περιλαμβάνουν Αρχιτεκτονική Μεταγωγέων Πακέτων, Αρχιτεκτονική Δικτύων Υψηλών Ταχυτήτων, Αρχιτεκτονική Υπολογιστών, Συστήματα VLSI.
kateveni AT csd DOT uoc DOT grΕμφάνιση email
Ευάγγελος Μαρκάτος
Πήρε το Διδακτορικό του το 1993 από το Πανεπιστήμιο του Rochester στις Η.Π.Α. Τα ενδιαφέροντα του περιλαμβάνουν Συστήματα και Τεχνολογίες για το Διαδίκτυο, Παγκόσμιος Ιστός, Συστήματα τύπου GRID, Ομότιμα Δίκτυα και Εφαρμογές, Παράλληλα και Κατανεμημένα Συστήματα, Λειτουργικά Συστήματα, Αρχιτεκτονική Υπολογιστών.
markatos AT csd DOT uoc DOT grΕμφάνιση email
Αθανάσιος Μουχτάρης
Πήρε το Διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια (USC) στο Λος Άντζελες, ΗΠΑ, το 2003. Ήταν μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια στη Φιλαδέλφεια, ΗΠΑ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν στατιστική επεξεργασία ψηφιακών σημάτων για εφαρμογές τρισδιάστατου και εικονικού ήχου, μοντελοποίηση πολυκαναλικού ήχου, σύνθεση φωνής με έμφαση σε μετατροπή φωνής, και βελτίωση φωνής σε συνθήκες θορύβου.
mouchtar AT csd DOT uoc DOT grΕμφάνιση email
Άγγελος Μπίλας - Πρόεδρος του Τμήματος
Πήρε το Διδακτορικό του το 1998 από το Πανεπιστήμιο Princeton των Η.Π.Α. Εργάστηκε ως Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Τα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν Αρχιτεκτονική Υπολογιστών Μεγάλης Κλίμακας, Λογισμικό Συστημάτων, Διασυνδετικά Δίκτυα Υψηλών Ταχυτήτων, Μικρο-υπολογιστικά Συστήματα.
bilas AT csd DOT uoc DOT grΕμφάνιση email
Γεώργιος Παπαγιαννάκης
Ο Γιώργος Παπαγιαννάκης πήρε το διδακτορικό του το 2006 από το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Ελβετία όπου εργάστηκε σαν ερευνητής μέχρι το 2009. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τις περιοχές μεικτής πραγματικότητας, διαδραστικά γραφικά υπολογιστών, μοντέλα φωτισμού, απόδοση σε πραγματικό χρόνο, εικονική προσομοίωση συστημάτων, προγραμματισμό επιταχυντών γραφικών επεξεργαστών και ολοκληρωμένα συστήματα προσομοίωσης εικονικών χαρακτήρων.
papagian AT csd DOT uoc DOT grΕμφάνιση email
Μαρία Παπαδοπούλη
Πήρε το διδακτορικό της το 2002 από το Πανεπιστήμιο Columbia, στις Η.Π.Α. Εργάστηκε ως επίκουρη καθηγήτηρια στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Chapel Hill (UNC).
Τα ενδιαφέροντά της περιλαμβάνουν ασύρματα κινητά δίκτυα, συστήματα εύρεσης θέσης, ανάλυση και βελτιστοποίηση απόδοσης δικτύων, σχεδιασμό και μελέτη συστημάτων υποστήριξης ασυρμάτων δικτύων (capacity planning, load balancing).
maria AT csd DOT uoc DOT grΕμφάνιση email
Δημήτρης Πλεξουσάκης - Διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής, ΙΤΕ
Πήρε το Διδακτορικό του το 1996 από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Τα ενδιαφέροντα του περιλαμβάνουν Ενεργούς και παραγωγικές Βάσεις Δεδομένων, Σσυστήματα Διαχείρισης Βάσεων Γνώσεων, Παράσταση Γνώσεων, Προσομοίωση και Ανάλυση Επιχειρησιακών Διεργασιών με Λογικό Προγραμματισμό.
dp AT csd DOT uoc DOT grΕμφάνιση email
Αντώνιος Σαββίδης
Πήρε το διδακτορικό του το 1999 από το Πανεπιστήμιο του Kent της Αγγλίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε: Ανάπτυξη Δηλωτικών και Δυναμικών Γλωσσών Προγραμματισμού, Κατασκευή Εκσφαλματωτών Πηγαίου Κώδικα, Αμυντικό και Ακραίο Προγραμματισμό, Τεχνολογία Λογισμικού, Προγραμματιστικές Βιβλιοθήκες Δημιουργίας Περιβαλλόντων Διάχυτης Ευφυΐας, Μηχανές Λογισμικού και Εργαλεία Ανάπτυξης Προηγμένων Δισδιάστατων Παιχνιδιών.
savidis AT csd DOT uoc DOT grΕμφάνιση email
Κωνσταντίνος Στεφανίδης
Πήρε το διδακτορικό του το 1987 από το Πανεπιστήμιο του Kent at Canterbury. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν το Σχεδιασμό και την Ανάπτυξη Μεθοδολογιών και Εργαλείων για τη σχεδίαση, ανάπτυξη και αξιολόγηση διεπαφών, με ιδιαίτερη έμφαση στην Καθολική Σχεδίαση και την Καθολική Πρόσβαση.
cs AT csd DOT uoc DOT grΕμφάνιση email
Ιωάννης Στυλιανού
Πήρε το Διδακτορικό του το 1996 από την Ανώτατη Σχολή Τηλεπικοινωνιών της Γαλλίας (Ecole Nationale Superieure de Telecommunications, ΕNST-Telecom, Paris). Ηταν ερευνητής στα εργαστήρια της AT&T (AT&T Labs, Bell-Labs) στο Murray Hill, NJ στις Η.Π.Α. Τα ενδιαφέροντα του περιλαμβάνουν Ψηφιακή Επεξεργασία Σήματος, Ανάλυση Χρονοσειρών και Αναγνώριση Προτύπων.
yannis AT csd DOT uoc DOT grΕμφάνιση email
Γιώργος Τζιρίτας
Πήρε το Διδακτορικό του το 1981 από το Πολυτεχνικό Ινστιτούτο της Grenoble στη Γαλλία. ΄Ηταν ερευνητής στο   Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας (C.N.R.S.) της Γαλλίας. Τα ενδιαφέροντα του περιλαμβάνουν Ψηφιακή Eπεξεργασία Εικόνων και Σημάτων, Αναγνώριση Προτύπων και Ανάλυση Εικόνων, και Συστήματα Πολυμέσων.
tziritas AT csd DOT uoc DOT grΕμφάνιση email
Ιωάννης Τζίτζικας
Πήρε το διδακτορικό του το 2002 από το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ήταν μεταδιδακτορικός ερευνητής στα: (α) Πανεπιστήμιο της Ναμύρ (FUNDP-Βέλγιο), (β) Εθνικό Συμβούλιο Ερευνών της Ιταλίας (CNR-ISTI, Pisa), και (γ) Τεχνολογικό Ερευνητικό Κέντρο της Φιλανδίας (VTT, Espoo). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν θέματα Ευρετηρίασης, Ανάκτησης και Εξερεύνησης Πληροφοριών καθώς και θέματα Διαχείρισης Σημασιολογικών Δεδομένων με έμφαση στην Εξέλιξη Γνώσης.
tzitzik AT csd DOT uoc DOT grΕμφάνιση email
Ιωάννης Τόλλης
Πήρε το Διδακτορικό του τον Ιαν. 1988 από το Πανεπιστήμιο του Illinois at Urbana-Champaign, Η.Π.Α. Πριν το Π.Κ. ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας από τον Δεκ. 1987  εως το 2004.
Εχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής σε διαφορα Πανεπιστήμια (σαν το Brown Univ., Univ. of Rome, Univ. of Perugia, κ.α.) Τα ενδιαφέροντα του περιλαμβάνουν Οπτικοποίηση Γράφων, Έυρεση-Σχεδίαση-Ανάλυση-Οπτικοποίηση Δικτύων, Ανάλυση Πληροφορίας/Δεδομενων, Βιοιατρική Πληροφορική, Αλγόριθμους Γράφων, Αλγόριθμους και Εφαρμογές
tollis AT csd DOT uoc DOT grΕμφάνιση email
Απόστολος Τραγανίτης
Πήρε το Διδακτορικό του το 1975 από το Πανεπιστήμιο Princeton στις ΗΠΑ. Εργάστηκε στο Ερευνητικό Κέντρο του Ελλ. Πολ. Ναυτικού, στο Ε. Μ. Πολυτεχνείο και ήταν επίκουρος καθηγητής στο Αριστ. Πανεπ. Θεσσαλονίκης. Τα ενδιαφέροντα του περιλαμβάνουν Ψηφιακές Επικοινωνίες, Δίκτυα Υπολογιστών και Ψηφιακά Συστήματα.
tragani AT csd DOT uoc DOT grΕμφάνιση email
Πάνος Τραχανιάς
Πήρε το Διδακτορικό του το 1988 από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ήταν ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Toronto στον Καναδά. Τα ενδιαφέροντα του περιλαμβάνουν Eπεξεργασία Εικόνων, Αναγνώριση Προτύπων και Μηχανική Όραση.
trahania AT csd DOT uoc DOT grΕμφάνιση email
Παναγιώτης Τσακαλίδης - Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος
Πήρε το Διδακτορικό του το 1995 από το University of Southern California (USC) στις Η.Π.Α. Εργάστηκε ως επισκέπτης επίκουρος καθηγητής στο USC και στο Πανεπιστήμιο Πατρών, καθώς και ως σύμβουλος στην εταιρία MultiSpec στο Huntington Beach της Καλιφόρνια. Τα ενδιαφέροντα του περιλαμβάνουν Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα, Στατιστική Επεξεργασία Σημάτων, Συστήματα Πολυμέσων, και Ανάλυση μη-Γκαουσιανών Χρονοσειρών.
tsakalid AT csd DOT uoc DOT grΕμφάνιση email
Ιωάννης Τσαμαρδίνος
Πήρε το διδακτορικό του το 2001 από το Πανεπιστήμιο Pittsburgh, στις Η.Π.Α και εργάστηκε ως επίκουρος καθηγητής μέχρι το 2006 στο τμήμα Βιοϊατρικής Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Vanderbilt. Τα ενδιαφέροντα του επικεντρώνονται στην Βιοϊατρική Πληροφορική, μηχανική μάθηση, τεχνητή νοημοσύνη και υπολογιστικές μεθόδους για ανακάλυψη αιτιότητας.
tsamard AT csd DOT uoc DOT grΕμφάνιση email
Παναγιώτα Φατούρου
Πήρε το διδακτορικό της το 1999 από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Τα ενδιαφέροντα της επικεντρώνονται στις περιοχές των Κατανεμημένων Υπολογισμών, Αλγορίθμων και Πολυπλοκότητας και στην Πειραματική Ανάλυση Αλγορίθμων.
faturu AT csd DOT uoc DOT grΕμφάνιση email
Βασίλης Χριστοφίδης
Πήρε το Διδακτορικό του από το Conservatoir National des Arts et Metiers (CNAM, Paris) της Γαλλίας. Τα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν: Βάσεις Δεδομένων και Πληροφοριακά Συστήματα για τον Παγκόσμιο Ιστό (Σχήματα Αποθήκευσης και Ευρετηρίασης XML/RDF, Μοντέλα και Γλώσσες Επερωτήσεων Δεδομένων και Γνώσεων, Ολοκλήρωση Ετερογενών Πληροφοριών, Διαχείριση Αλλαγών XML/RDF, Γραφικές Γλώσσες Επερωτήσεων) Ψηφιακές Βιβλιοθήκες (Προσωποποίηση Πληροφορίας και Διαχείριση Προτιμήσεων, Διομότιμα Συστήματα Διαχείρισης Δεδομένων και Γνώσεων, Εξόρυξη Δεδομένων Γράφων και Κανόνες Δύναμης), Συστήματα Επιστημονικών Δεδομένων (Συστήματα Διαχείρισης Ροής Εργασιών, Περιγραφή και Σύνθεση Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών, Προέλευση Δεδομένων και Διαχείριση Υπομνηματισμών).
christop AT ics DOT forth DOT grΕμφάνιση email